top of page

Botaniska ansiktsbehandlingar

I en botaniska ansiktsbehandling används endast 100% naturliga och ekologiska produkter. Helt rena och fria från konserveringsmedel, tensider, sulfater och andra ingredienser som kan ställa till det i hudvården. Under behandlingen används ekologiska produkter framtagna från naturen så som rasullera, grön/gul fransk lera, hydrolater, växtoljor, eteriska oljor, örter och växtsmör. Allt blandas på plats av hudterapeuten, skräddarsytt för varje kunds hudtyp och obalanser.
Behandlingarna passar dig som är hyperkänslig, dig som vill ha 100% full koll vad du applicerar på din hy eller bara vill ha en skönt avslappnande stund med produkter från naturen som gör underverk.

Image by Raphael Lovaski

Botanisk ansiktsbehandling

Rengöring och örtkompress

Rengöring och peeling av dekolletage

Peeling ansikte

Massage av dekoltage, nacke, överarmar

Ansiktsmassage

Återfuktande lermask och örtkompress

Avslutande vårdande botaniska produkter

Behandlingen inleds med en rengöring av ansiktet med härligt naturliga produkter, följt av en varm örtkompress som läggs över ansiktet för att mjuka-, och öppna upp porerna. Medans kompressen verkar rengörs och peelas dekolletage med växtoljor, rasullera och eteriska oljor (om hudtypen tillåter). Sen följs även en peeling av ansiktet med produkterna.

Efter djuprengöringen blir det en längre, avslappnande och djupgående massage av dekolletage, nacke, överarmar och ansikte.

För att slussa in extra fukt läggs sedan en återfuktande lermask inkl örtkompress för att hålla masken fuktig och återfuktande under hela verkningstiden.

Avslutningsvis läggs skyddande och vårdande botaniska produkter i form av växtoljor, eteriska oljor (om hudtypen tillåter) och växtsmör.

60 min - 745 kr

Meddela gärna vid bokning om du är gravid, allergisk eller har andra obalanser som du tror kan vara relevant för hudterapeuten att veta.

Face Massage

Botanisk ansiktsbehandling Delux

Dubbel rengöring och örtkompress

Rengöring och peeling av dekolletage

Peeling ansikte

Massage av dekoltage, nacke, överarmar

Ansiktsmassage

Energitryck/faceliftmassage

Lymfdränage

Återfuktande lermask och örtkompress

Avslutande vårdande botaniska produkter


Behandlingen inleds med en dubbel rengöring av ansiktet med härligt naturliga produkter, följt av en varm örtkompress som läggs över ansiktet för att mjuka-, och öppna upp porerna. Medans kompressen verkar rengörs och peelas dekolletage med växtoljor, rasullera och eteriska oljor (om hudtypen tillåter). Sen följs även en peeling av ansiktet med produkterna.


Efter djuprengöringen blir det en längre, avslappnande och djupgående massage av dekolletage, nacke, överarmar och ansikte som sedan övergår i energitryck i ansikte och dekolletage som är en djupvävs-, och faceliftmassage som ökar cirkulationen och vitaliserar huden, släpper på spänningar och motionerar bindväven vilket ger ny lyster och en lyftande effekt av ansiktet. Avslutningsvis görs en lymfmassage med fjäderlätta strykningar som dränerar ansiktet på lymfvätska, renar huden och ökar lymfcirkulationen.


För att slussa in extra fukt läggs sedan en återfuktande lermask inkl örtkompress för att hålla masken fuktig och återfuktande under hela verkningstiden. Avslutningsvis läggs skyddande och vårdande botaniska produkter i form av växtoljor, eteriska oljor (om hudtypen tillåter) och växtsmör.

90 min - 995 kr

Meddela gärna vid bokning om du är gravid, allergisk eller har andra obalanser som du tror kan vara relevant för hudterapeuten att veta.

Spa and Wellness

Botanisk hudvårdskonsultation inkl startkit

För dig som varit och har dålig erfarenhet av-, eller inte vågat gå på ansiktsbehandling pga tex hyperkänslig/problemhy eller för dig som känner att du inte får någon ordning på din huds behov.

Under 60 min gör vi en hudanamnes där vi tillsammans under konsultationen fyller i ett kundkort där vi holistiskt, ser hela dig både från utsidan, huden, och insidan, i kroppen. Vi samtalar om kost-, motion-, och solvanor, stress, matsmältning, allergier, hudvårdsrutiner mm för att bilda oss en uppfattning om helheten.

Vi pratar ihop oss, du får dofta och känna på produkterna i sortimentet och utefter din upplevelse av dessa, vårat samtal och hudvårdsterapeutens erfarenhet får du förslag på vitala produkter (kosttilsskott) att stödja och boosta kroppen med från insidan och sedan får du med dig ett startkit med 100% naturliga och ekologiska produkter för att komma igång. Vi går igenom hur du på bästa sätt använder produkterna hemma i din hudvårdsrutin.

I startkitet ingår 1 st rengöringsolja 100 ml, 1 st rengörinslera/peeling 30 ml, 1 st hydrolat 100 ml (ansiktsvatten), 1 st grön alt. gul lermask 15 ml och 1 st återfuktande växtserum 30 ml.

60 min - 745 kr

Botaniska ansiktsbehandlingar: Services
bottom of page